Cum schimbi numele pc-ului pe Windows 10 - Tutorialele lui D

Vezi si

Tutoriale Windows, Android si multe altele

duminică, 3 iulie 2022

Cum schimbi numele pc-ului pe Windows 10

In articolul acesta vreau sa va prezint o modalitate prin care puteti sa va schimbati numele pc-ului dumneavoastra.










Trebuie sa mentionez de la inceput ca numele pc-ului nu are legatura cu numele care va este afisat atunci cand calculatorul se deschide. Numele care apare la pornirea pc-ului este de fapt numele unui cont local sau numele contului dvs. Microsoft (in cazul in care aveti un astfel de cont).

Acestea fiind spuse, vă voi prezenta cum puteți schimba numele computerului. Pentru a nu face un articol foarte lung și plictisitor am ales să scriu despre o singură metodă. Dacă doriți să aflați și alte variante, veți avea la finalul articolului un video-tutorial realizat de mine. În videoclipul respectiv veți putea vedea trei metode ce au o dificultate similară. Am prezentat 3 variante pentru a mă asigura că oricine vede tutorialul va putea ajunge la rezultatul dorit (Pot exista erori Windows din cauza cărora o anumită metodă să nu funcționeze pe calculatorul cuiva).

Mai întâi trebuie să accesăm setările Windows. Pentru a face acest lucru puteți deschide meniul de start, apoi click pe pictograma specifică paginii de setări.





Din pagina ce se deschide vom alege varianta ,,System’’.











Vom avea un meniu în partea stânga. De acolo, click pe ,,About’’ (Despre). Vor apărea pe noua pagină multe informații despre sistemul nostru, dar și câteva specificații despre versiunea de Windows pe care o avem. Totuși, pe noi ne interesează doar butonul ,,Rename this pc’’ (Redenumiți acest pc), pe care îl vom apăsa. De acum lucrurile devin destul de simple, deoarce în caseta ce apare pe ecran va trebui să introducem numele pe care dorim să îl aibă pc-ul nostru. După inserarea numelui, click pe ,,Next’’.




După un scurt timp de așteptare vi se va solicită restartarea calculatorului. Puteți alege butonul din partea stânga, mai exact ,,Restart now’’, astfel calculatorul se va restarta imediat în mod automat. Dacă nu doriți acest lucru, dați click pe butonul din dreapta ,,Restart later’’ și veți putea face dumneavoastră restartarea calculatorului în orice moment doriți.

După cum spuneam și la început, nu vreau să încarc articolul cu foarte multe informații. Puteți să vedeți alte metode, urmărind videoclipul de mai jos.

❗ Pentru un confort vizual sporit, urmăriți videoclipul în modul full-screen.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aici puteți să vă exprimați părerea despre acest articol. De asemenea puteți scrie întrebări despre tutorial și diverse sugestii.