Cum afli numele unei plante dintr-o imagine - Tutorialele lui D

Vezi si

Tutoriale Windows, Android si multe altele

marți, 26 aprilie 2022

Cum afli numele unei plante dintr-o imagine











De nenumărate ori am fost curios să aflu detalii despre o anumită floare/plantă pe care am văzut-o în natură. Problema era că nu cunoșteam numele acesteia ca să pot căuta pe Google informații legate de ea.


Între timp am găsit o metodă prin care pot identifica într-un timp foarte scurt aproape orice plantă fotografiată.


Primul pas constă în accesarea unui site (Pl@ntNet). Puteți să îl accesați dând CLICK AICI, sau prin căutarea acestui nume pe un motor de căutare. Vom utiliza doar pagina principală a site-ului. Pe scurt, acolo vom încărca imaginea ce conține planta necunoscută, iar apoi, după un scurt timp de așteptare; ni se vor oferi mai multe informații care ne vor fi de mare folos.

Înainte de a vă explica exact procedeul care trebuie urmat, trebuie să precizez că există anumite condiții pentru a identifica corect planta din imaginea noastră.

  1. Imaginea pe care urmează să o încărcăm trebuie să fie clară. (rezoluție și luminozitate bună)
  2. Elementul central al imaginii trebuie să fie planta căreia doriți să îi aflați numele (dacă aveți o imagine panoramică cu case, iar în colțul imaginii este o floare - floarea respectivă nu va fi identificată, sau nu va fi corect identificată).

Veți observa că utilizez limba română pe site. În cazul în care pe această pagină web este folosită altă limba, puteți schimbă acest lucru dacă doriți. În meniul din partea de sus o să găsiți un buton de unde veți putea să alegeți limba în care doriți să vi se prezinte informațiile de pe site.



După cum am precizat și mai sus, după ce ați intrat pe site-ul Pl@ntNet, va trebui să încărcați fotografia ce conține plantă pe care trebuie să o identificați. Pentru a face asta apăsăți butonul din partea centrală a paginii (adaugă/lasă o imagine). Urmează să găsiți locația unde aveți salvată fotografia respectivă, apoi o selectați cu dublu click. 


În cazul în care ați respectat pașii precizați de mine, o să vi se afișeze o listă cu plante (la fiecare dintre ele : numele științific al plantei + familia din care face parte + imagini sugestive).  De asemenea, în partea dreaptă puteți observa un număr. Numărul respectiv se referă la probabilitatea că specia să fi fost identificată corect. Lista cu posibilele specii de plante pornește de la specia cu probabilitatea cea mai mare și merge până la planta cu cel mai mic procent.


Numele științific și familia plantei vor fi scrise în limba latină. Dacă doriți să aflați denumirea populară puteți să căutați pe Google numele științific și cred că veți găsi suficiente informații. Un alt lucru interesant este că puteți da click pe denumirea științifică, urmând să se deschidă o altă pagină unde sunt prezentate foarte multe detalii + mii de poze cu exemplare asemănătoare). 

Mulțumesc pentru atenția acordată! Totuși, puteți urmări video-tutorialul pe care l-am postat pe canalul meu de Youtube. Veți vedea o prezentare mai amplă a site-ului, prezentare ce include detalii pe care le puteam explica mai greu în scris.

❗ Pentru un confort vizual sporit, urmăriți videoclipul în modul full-screen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aici puteți să vă exprimați părerea despre acest articol. De asemenea puteți scrie întrebări despre tutorial și diverse sugestii.